Mattila ja Westerlund tasasivat naisten kisan

  • tehnyt

Naisten WRE-kisa päättyi lauantaina harvinaisella tavalla jaettuun ykköstilaan, kun Lahden Suunnistajat 37:n Elisa Mattila ja Paimion Rastin Ina Westerlund saivat maalissa sekunnilleen saman loppuajan 34.44. Kolmanneksi sijoittunut Tampereen Pyrinnön Saila Kinni jäi heistä 40 sekuntia.

Kilpailu oli alusta loppuun tasainen ja jännittävä. HS:n Evely Kaasiku johti sitä pitkään, mutta virheet viimeisellä kolmanneksella pudottivat hänet lopuksi sijalle neljä. Sen jälkeen kärkeen siirtyi jokseenkin puhtaasi koko radan juossut Westerlund. Mattila puolestaan oli menettänyt aikaa yhdeksännellä rastilla, mutta kiitänyt sen jälkeen nopeimmin, ja otti vielä hetkeksi johdon, kunnes maaliviivalla Westerlund sai sen kurottua kiinni.

Westerlund piti suoritustaan onnistuneena ja oli tyytyväinen tekniseen ja vaikeaa rataan, joka sopi hänelle hyvin. Kysyttäessä jatkosuunnitelmista Westerlund mainitsi Venlat, mutta päivän suoritus pani miettimään sitäkin pidemmälle: “Vähään aikaan ei ole ollut suunnistukseen suurta panostusta, mutta nyt on kuitenkin mennyt sen verran hyvin, että voisi vielä miettiä uudelleen.”

Myös Mattila oli kisaansa tyytyväinen ja piti suoritustaan hallittuna: “Lähdin liikkeelle varovaisesti, ja alun haparoinnin jälkeen sain hyvin rytmistä kiinni ja suunnistus sujui.” Hänelle kauden pääkisa ovat heinäkuun alussa juostavat nuorten MM-kisat Portugalissa. Elisa on jo kisannut aikuistenkin maailmancupia tänä vuonna, joten Portugalissa hänellä on epäilemättä täydet menestysmahdollisuudet.

Teksti Henrik Tala, haastattelut Anu Pikkarainen

Elisa Mattila, kuvaaja Markku Brummer
Ina Westerlund ja Saila Kinni, kuvaaja Anu Pikkarainen