Nuorten sarjojen onnistujat Aapo ja Silva

  • tehnyt

Erityinen lataus viikonloppuun oli nuorten eliittisarjoilla, sillä HOG toimi viimeisenä katsastuskisana ennen EM- ja MM joukkuevalintoja. Joukkueet kisoihin ilmoitetaan tiistaina 14.6.

Monien hyvien suoritusten joukosta poimittiin kaksi onnistujaa, jotka voittivat oman sarjansa molempina päivinä, Espoon Suunnan Silva Kemppi (D18) ja Jämsän Retki-Veikkojen Aapo Virkajärvi (H16).

Miten suunnistus sujui eilen ja tänään Silva? “Hyvin meni! Eilen tuli muutama pieni virhe mutta tänään virheitä ei tullut mielestäni lainkaan. Muutama reitinvalinta jäi mietityttämään, muuten olen tosi tyytyväinen. Eilen lähes helteinen tuntui pahemmalta ja uuvutti, mutta tänään ja varsinkin loppua kohden fyysinenkin vire vain parani, eikä lämpö haitannut lainkaan”

Mitä suunnistuksellisia suunnitelmia sinulla on tälle kesälle? “Tietenkin Venlat ovat jo mielessä mutta sitten katse kohti EM ja MM-kisoja, sillä vaikuttaisi siltä että minut valitaan joukkueeseen. Haluan valmistautua kisoihin hyvin ja odotan niitä innolla”

Entä Jämsän Retki-Veikkojen nuori Aapo Virkajärvi, miten sinulla menivät viikonlopun suoritukset? “Lähdin raskaaksi tietämääni maastoon rauhallisesti, en halunnut höntyillä, vaan suunnistaa tarkasti. Muutamia pikkuvirheitä tuli rastinotossa mutta muuten olen tyytyväinen suorituksiiin ja erityisen tyytyväinen olen siihen kuinka hyvin reitinvalintasuunnitelmat ja -toteutukset onnistuivat”

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on? “Seuraavaksi Jukola. Katsastukset ovat menneet niin hyvin, että uskoisin minun pääsevän myös EM- ja MM-kisoihin. Menen myös FIN5:selle. Sitten ovat SM-kisat ja Inov liiga kisat myös kilpailukalenterissa. Jännittävä kesä edessä.”

Teksti ja haastattelut Anu Pikkarainen, kuvat SSL kuvapankki

Silva Kemppi, kuvaaja Donatas Lazaukas
Aapo Virkajärvi, kuvaaja Teppo Salmia