Olli miesten ylivoimainen ykkönen

  • tehnyt

Helsinki O-Gamesin miesten WRE-kisa oli alusta loppuun Olli Ojanahon näytöstä. Olli johti kisaa ensimmäiseltä rastilta alkaen ja oli nopein yli puolella rastiväleistä. Salmin maastoissa nähtiin lauantaina siis maailmanluokan vauhtia!

Atte Lahtisen kisaan laatima intensiivistä suunnistusotetta vaatinut rata osoittautui teknisesti haastavaksi. Lähes kaikki suunnistajat tekivät matkalla rastinotoissa useita pieniä virheitä, jotkut vähän isompiakin.

Olli oli kuitenkin omaan suoritukseensa tyytyväinen. “Muutamia noin viiden sekunnin pysähdyksiä tuli muutamille rasteille. Maltoin kuitenkin ottaa tarkasti vaativat pisteet.”

Suuret korkeuserot ja viileän alkukesän jälkeen helteiseltä tuntunut sää tekivä kisasta raskaan. Rasituksen itsekin radan lopussa tuntenut Olli arvelee eron muihin kasvaneen isoksi suurelta osin fyysisen vaativuuden takia.

Kisassa kakkoseksi sijoittunut Kalevan Rastin Lauri Nenonen piti suoritustaan hyvänä. “Suoritus oli hyvin hallussa, vaikka tuli joitakin 15 sekunnin rastinottovirheitä.”

Kolmanneksi juossut Kooveen Olexander Kratov oli tyytyväinen suoritukseensa ja kiitteli kiinnostavaa kisarataa. “En ole pystynyt sairastelujen ja Ukrainan tilanteen takia viime aikoina harjoittelemaan toivotusti, enkä sen takia pysynyt fyysisesti niin hyvään suoritukseen kuin toivoin.”

Teksti Henrik Tala, kuva Anu Pikkarainen

Vasemmalta Lauri Nenonen, Olli Ojanaho ja Oleksandr Kratov